Zoeken

Drie Marokkanen verkozen in Verenigd Koninkrijk

9 mei 2022 - 12:20 - Wereld

©

Drie Britten van Marokkaanse afkomst, Iman Less, Aicha Less en Hamza Taouzzale, werden vrijdag tijdens de gemeenteraadsverkiezingen in de Londense deelgemeente Westminster verkozen.

De nieuw verkozen leden van de Labour Party werden beloond voor hun jarenlange inzet en politiek activisme, waardoor hun partij 31 zetels in Westminster kon behalen, 12 meer dan bij de verkiezingen van 2018.

Lees ook: Mariam El Hamidine, eerste vrouwelijke burgemeester met Marokkaanse roots in Brussel

Aicha Less is oorspronkelijk afkomstig uit Larache en won in 2016 al een zetel. Hamza Taouzzale is afgestudeerd aan het King’s College London en ook hij is geen nieuwkomer. Toen hij werd geselecteerd als kandidaat voor de gemeenteraad in Westminster, was hij nog te jong om zelf te stemmen. Iman Less, een jonge houdster van een masterdiploma in economische en politieke wetenschappen, behaalt voor het eerst een zetel.

Lees ook: Marokkaan Mohamed Sbihi maakt Britten trots

Volgens Souad Talsi, lid van de Raad van de Marokkaanse Gemeenschap in het Buitenland (CCME), is de verkiezing van drie Marokkaanse Britten in Westminster "een herinnering aan de noodzaak om politiek actieve mensen te steunen en aan te moedigen om een plaats te veroveren in de Britse politieke partijen”. Ze voegt daaraan toe dat "de toekomst van onze jongere generatie in het Verenigd Koninkrijk rooskleurig is. Wij zijn hier om hen te helpen en om ervoor te zorgen dat de belangen van Marokko en de Marokkanen worden beschermd".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team