Zoeken

Geen voorlopige vrijlating demonstranten Fnideq

13 februari 2021 - 11:20 - Gemeenschap

©

In Tetouan is de rechtszaak gestart van vier mannen die gearresteerd zijn naar aanleiding van protesten in Fnideq. Zij gingen de straat op om de levensomstandigheden van de lokale bevolking onder de aandacht te brengen.

De mannen werd bijgestaan door dertig advocaten. Een van de arrestanten zou een activist zijn van de beweging Al Adl Wal Ihssane. De verdachten zijn Yassine Razine, Reda Al-Aafiqi, Noureddine Al-Hichu en Mohamed Makdar.

In Fnideq werd op 5 februari een sit-in georganiseerd. De aanwezigen wilden aandacht voor hun levensomstandigheden. Sinds de grens is gesloten met Sebta komen de mensen in de regio moeilijk rond. Het kwam tot een confrontatie tussen en protestanten en de politie. Vier mensen zijn naar aanleiding van de protesten gearresteerd onder meer voor "het beledigen van openbare diensten, ongehoorzaamheid, toebrengen van lichamelijk letsel en het schenden van de noodsituatie en deelname van samenkomst zonder toestemming".

Het besluit van de rechter om de demonstranten voorlopig niet vrij te laten is volgens advocaat Mohamed Achkour van de verdediging niet gerechtvaardigd. Ook zegt hij dat de staat zich vergist over de ernst van de leefomstandigheden van de burgers in Fnideq.

Achkour zegt tegen de lokale media dat als de regering wil dat de mensen vertrouwen in haar heeft, zij dan deze jonge mannen moeten vrijlaten. Hij zegt dat iemand thuis is aangehouden en de drie anderen buiten een moskee. "Er zijn geen beelden van de mannen dat ze de aantijgingen daadwerkelijk zouden hebben begaan," aldus de advocaat.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team