Zoeken

Fnideq handhaaft druk op straat tegen regeringsbeleid

23 april 2021 - 20:20 - Gemeenschap

©

De inwoners van Fnideq hebben opnieuw in de straten van de stad gedemonstreerd, deze keer zelfs met geweld en het vergieten van bloed. Zij verwijten de regering dat zij haar belofte van afgelopen februari om duizenden mensen in de stad te werk te stellen, niet is nagekomen.

Naar schatting waren er zo’n 300 demonstranten aanwezig die zich verzamelden en slogans scandeerden tegen de autoriteiten. Op sommige video’s die in deze oververhitte atmosfeer met mobiele telefoons zijn gemaakt, is te zien dat verschillende demonstranten zichzelf verwonden in het midden van de menigte.

Sinds februari, en als reactie op de verschillende betogingen in Fnideq, heeft de regering de inwoners van deze gemeente voedselhulp en duizenden extra waardebonnen ter waarde van 300 dirham verstrekt. Kledingfabrieken hebben ook zo’n 100 vrouwen tewerkgesteld, maar daarvan werden de meesten intussen ontslagen.

Tijdens de eerste protesten beloofde de regering ook de oprichting van plaatselijke bedrijven te bevorderen, evenals openbare projecten, om de enorme werkloosheid in de stad op te kunnen vangen. Maar lokale activisten geloven dat de autoriteiten deze strategie hebben gebruikt om de demonstranten te doen stoppen. Intussen vraagt de regering van haar kant om meer tijd om de nodige regelingen te treffen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team