Zoeken

In Tanger gearresteerde homo’s riskeren drie jaar celstraf

25 februari 2021 - 16:40 - Marokko

©

Vijf homoseksuele mannen die afgelopen zaterdag tijdens een seksfeestje in Tanger werden gearresteerd, riskeren tot drie jaar gevangenisstraf.

Assabah bericht dat de mannen tussen 24 en 31 jaar oud zijn en op heterdaad werden betrapt nadat buren bij de politie hadden geklaagd over geluidsoverlast.

In het appartement op de zeedijk van Tanger waar het feestje plaatsvond werden de eigenaar van de woning en vier andere mannen gearresteerd. Allen werden aangeklaagd voor homoseksualiteit en vier van hen werden voorwaardelijk vrijgelaten. De vijfde verdachte is de eigenaar van de woning. Hij werd in voorlopige hechtenis genomen voor het inrichten van een lokaal voor de prostitutie.

Een van de vijf arrestanten bekende tijdens zijn verhoor op het politiebureau dat hij al vijf jaar een relatie had met één van de andere arrestanten. Volgens artikel 489 van het wetboek van strafrecht, dat seksuele relaties met iemand van hetzelfde geslacht straft, riskeert hij van zes maanden tot drie jaar gevangenisstraf.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team