Zoeken

Vox eist uitzetting Spaans Marokkaanse politica

24 juni 2021 - 19:00 - Wereld

©

De woordvoerder van Vox in de Assemblee van Sebta, Carlos Verdejo, heeft opgeroepen tot de uitzetting naar Marokko van de volksvertegenwoordiger en woordvoerster Fatima Hamed van de Beweging voor Waardigheid en Burgerschap (MDyC). Zij heeft een tweet geplaatst met betrekking tot Santiago Abascal, de voorzitter van Vox.

"Wat als we Santiago Abascal persona non grata verklaren?", schreef Fatima Hamed, MDyC-afgevaardigde in de Assemblee van Sebta, maandag op haar officiële Twitter-account, meldt El Español. Het antwoord van Vox liet niet lang op zich wachten. De woordvoerder van de extreemrechtse partij in het parlement, Carlos Verdejo, retweette de tweet van Fatima Hamed en beantwoordde deze met de vraag: "Wat als we je naar Marokko deporteren?".

Lees ook: Spanje: Vox voert campagne met nepnieuws over Marokkanen

Fatima Hamed, een in Sebta geboren Marokkaanse moslima, deed deze verklaring daags nadat de Vox-voorzitter eind mei Sebta had bezocht, na de massale aankomst van illegale migranten in de autonome stad. Een bezoek dat verkeerd afliep.

In de Assemblee van Sebta hebben afgevaardigden van Vox en MDyC, het de afgelopen zittingen regelmatig met elkaar aan de stok gehad.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team