Zoeken

Sebta eist bezoek koning Felipe VI, reactie van Marokko verwacht

27 juli 2021 - 15:40 - Wereld

©

De stadsraad van Sebta gaat de Spaanse koning Felipe VI uitnodigen "om deel te nemen aan de evenementen ter gelegenheid van de viering van de Dag van de Autonomie van Sebta, op 2 september".

Volksvertegenwoordigers van de PP, PSOE, MDyC en Caballas partijen, stemden een resolutie om koning Felipe VI officieel uit te nodigen voor de festiviteiten, waarvoor een activiteitenprogramma is opgesteld dat in het teken staat van "de actieve deelname van de hele samenleving", aldus Europa Press.

Het voorstel kwam van parlementslid Mohamed Ali (Caballas). Hij is van mening dat "de tijd is gekomen dat de koning - die tijdens zijn rondreis met betrekking tot de coronacrisis alle autonome gemeenschappen bezocht behalve Sebta en Melilla - zijn belofte nakomt door deze reis te maken, die ook belangrijk is voor de stad en haar inwoners".

Lees ook: Marokko-Spanje: interventie Felipe VI om crisis te overwinnen?

PP-woordvoerder Carlos Rontomé, PSOE-woordvoerder Manuel Hernandez en MDyC-woordvoerder Fatima Hamed, steunen het voorstel en zijn het erover eens dat het passend zou zijn voor de monarch, om een bezoek te brengen aan Sebta voor het eerst sinds hij aan de macht is. Zijn vader bezocht de stad ook slechts één keer, in november 2017.

Vox stemde tegen het voorstel. Volgens hen is het "een list van Caballas om zijn pro-Marokkaanse belangen te camoufleren". "De koning zal niet komen om een ruzie met Mohammed VI te vermijden. Net zoals Pedro Sanchez heeft aangetoond toen hij zijn minister van Buitenlandse Zaken de laan uit stuurde", voegde de woordvoerder van de extreemrechtse partij, Carlos Viadejo, eraan toe.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team