Zoeken

Spaanse partij wil van Marokkaanse imams in Sebta af

27 juli 2021 - 15:00 - Wereld

©

Vox, Spaanse extreemrechts partij, heeft een wetsvoorstel ingediend om "imams die door Marokko worden betaald" in Sebta, te vervangen door "volledig Spaanse imams".

"Een van de opmerkelijke zaken in onze stad, is dat bijna alle imams werden aangeworven door het Marokkaanse ministerie van Islamitische zaken", aldus de partij Vox in een verklaring. De partij vraagt dat alle imams die "door Marokko worden betaald", worden vervangen door anderen die "zullen worden gekozen door volledig Spaanse organisaties of onafhankelijke buitenlandse organisaties".

Voor de partij zorgt de actuele situatie voor "veel bezorgdheid bij de inwoners van Sebta", veel meer dan het "persona non grata" verklaren van de voorzitter van de partij, Santiago Abascal. In de enclave wordt namelijk opgeroepen om de extreemrechtse partijleider niet meer toe te laten.

Vox beloofde in reactie op deze oproepen, dat Abascal Sebta steeds zal bezoeken "wanneer dat nodig is om aan de inwoners van de enclave aan te tonen dat er mensen zijn in Madrid die rekening houden met hun problemen en de Spaanse soevereiniteit over de enclave zullen blijven verdedigen".

Tijdens zijn laatste bezoek aan Sebta had Abascal het bestaan gehekeld van politici en bepaalde inwoners die er enkel zijn om "de belangen van Marokko te dienen, zowel door hun handelingen als door nalatigheid".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team