Zoeken

Spaans Premier Pedro Sánchez belooft Sebta te verdedigen

12 juni 2021 - 12:20 - Wereld

©

De Spaanse premier Pedro Sánchez, heeft de president van de stad Sebta, Juan Vivas, per brief laten weten dat de Spaanse enclave kan rekenen op de bescherming van de Spaanse overheid en de Europese Unie.

In de brief van Sanchez die op donderdag 10 juni in ontvangst werd genomen door de president van Sebta, doet de Spaanse regering de toezegging om de controle van het verkeer aan de grens met Marokko te garanderen.

Premier Sanchez benadrukt dat Sebta integraal onderdeel is van het Spaanse grondgebied. "De Spaanse regering blijft eraan werken om de steden Sebta en Melilla van alle nodige middelen te voorzien om de humanitaire crisis op te lossen", schrijft Sanchez.

Lees ook: Nasser Bourita reageert op beschuldigingen van Pedro Sanchez

Op 18 mei brachten premier Pedro Sanchez en de Spaanse minister van Binnenlandse Zaken, Fernando Grande-Marlaska, nog een bezoek aan Sebta naar aanleiding van het grote aantal migranten dat de dag ervoor in de Spaanse enclave was aangekomen. Zij hebben toen uitvoerig met Juan Vivas gesproken over oplossingen voor de migratiecrisis. Tijdens de bijeenkomst werd opgeroepen tot eenheid in tijden van tegenspoed.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team