Zoeken

Druk om inreisvoorwaarden Marokko te versoepelen

10 mei 2022 - 09:00 - Marokko

©

In afwachting van een officiële mededeling van de regering zou het wetenschappelijk comité carte blanche hebben gegeven voor de versoepeling van de voorwaarden voor toegang tot het Marokkaans grondgebied, voor reizigers uit het buitenland, met name voor de opheffing van de verplichte PCR-test.

Terwijl veel Europese landen inmiddels alle beperkende maatregelen hebben opgeheven, met inbegrip van de verplichte PCR-test, speelt Marokko nog steeds de kaart van maximale voorzichtigheid. Op 28 april werd de noodtoestand op het gebied van volksgezondheid nogmaals verlengd tot 31 mei.

Lees ook: Marokko gaat toegangsvereisten op luchthavens versoepelen

"De definitieve opheffing van de beperkingen is op dit moment niet wenselijk", zegt Mouad Merabet, coördinator van het nationale centrum voor noodsituaties op vlak van de volksgezondheid bij het ministerie van Volksgezondheid en Sociale Bescherming. Hij vertelt aan L’Opinion dat het beter is om niet in de voetsporen te treden van landen die de beperkingen hebben opgeheven, vooral omdat de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) deze aanpak ook heeft bekritiseerd.

Lees ook: Reizen naar Marokko: wanneer eindigt de PCR-test?

Saïd Moutaouakil, lid van het wetenschappelijk comité, is het daar niet mee eens. Volgens hem is er geen enkele gezondheidsreden meer om de huidige voorwaarden voor reizigers uit het buitenland verder te handhaven. Hij vertelt dat het Wetenschappelijk Comité ook voorstander zou zijn van een versoepeling van de voorwaarden. "De definitieve opheffing van de test kan niet worden uitgesloten," zegt hij, al heeft de regering dit besluit nog niet genomen. "We wachten nog steeds op het besluit van de ministeriële commissie," aldus Moutaouakil.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team