Zoeken

Marokkaanse douane verbiedt smokkel naar Sebta en Melilla volledig

23 mei 2022 - 18:20 - Marokko

©

Toen de Marokkaanse autoriteiten de heropening van de grensovergangen van Sebta en Melilla aankondigden, werd aangegeven dat de smokkel van goederen niet meer zou worden toegestaan. De Algemene Administratie van de Douane (DGI) bevestigt nu dat er geen smokkelactiviteiten meer zullen zijn bij de grensovergangen Bab Sebta en Beni Ansar.

In een verklaring meldt de DGI dat "alle maatregelen zijn genomen om alle vormen van smokkel aan de twee grensovergangen een halt toe te roepen". Dit handelsverkeer vormde "een belangrijke belemmering voor het scheppen van een gunstige omgeving voor het normale proces van grensoverschrijding", aldus de instelling. Volgens de DGI zijn er "sinds de heropening van de grensovergangen geen smokkelactiviteiten meer vastgesteld".

Lees ook: Enorme verkeersopstopping bij grens Sebta, politie ingeschakeld

Volgens de plannen van het door Marokko en Spanje opgerichte comité zullen in de eerste fase alleen EU-burgers en mensen met een reisvergunning voor het Schengengebied de grens kunnen oversteken. De tweede fase betreft wettelijk erkende werknemers. Vanaf 31 mei zullen ze beide enclaves kunnen binnengaan. Om de grenzen van de enclaves binnen te komen, moeten reizigers nu een verblijfsvergunning of een speciaal visum tonen, en een geldig paspoort.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team