Zoeken

Voormalige burgemeester Nador veroordeeld tot 4 jaar cel

3 december 2021 - 15:00 - Marokko

©

De rechtbank van Fez heeft Slimane Houliche, de voormalige plaatsvervangende burgemeester van Nador, op dinsdag veroordeeld tot 4 jaar gevangenisstraf wegens de verkwisting van overheidsgelden, corruptie en machtsmisbruik.

Houliche werd in 2019 samen met twee medewerkers gearresteerd, nadat ze op de korrel werden genomen voor wanbeheer in een vernietigend verslag van het openbaar ministerie bij de rechtbank voor financiële misdrijven. De drie verdachten zijn uit hun ambt ontheven na een uitspraak van de administratieve rechtbank van Oujda, meldt Al Massae.

Lees ook: Marokko: Kamerlid gearresteerd met 400.000 dirham corruptiegeld

De verdachten hebben vergunningen afgegeven voor wijzigingen in bouwplannen om zich in te kunnen schrijven bij het kadaster, zonder zich te hoeven wenden tot de commissie die met deze opdracht is belast, aldus de krant. Ze hebben ook bouwvergunningen afgegeven zonder de goedkeuring van het stedelijk bureau voor de bouw op grond die verkregen is via een illegale verkaveling.

Lees ook: Marokko: verkiezingskandidaat gearresteerd wegens corruptie (video)

Aan het eind van het proces werd Slimane Houliche veroordeeld tot vier jaar gevangenisstraf, terwijl zijn twee voormalige medewerkers op borgtocht zijn vrijgelaten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team