Zoeken

Marrakech: adjunct-burgemeester cel in

18 december 2021 - 21:00 - Marokko

©

Hamid Chehouani, een van de plaatsvervangers van de voormalige burgemeester van Marrakech, is begin deze week veroordeeld tot 18 maanden gevangenisstraf en de betaling van een boete van 5000 dirham wegens "fraude, ambtsmisbruik en het niet aangeven van een misdrijf."

Het dagblad Al Ahdath Al Maghribia meldt dat het openbaar ministerie van de rechtbank van eerste aanleg van Marrakech een gevangenisstraf van vijf jaar had geëist tegen de voormalige medewerker van Mohamed Larbi Belcaid. Het vonnis werd maandagavond laat uitgesproken na een zitting van bijna tien uur.

Lees ook: Voormalige burgemeester Nador veroordeeld tot 4 jaar cel

De rechter veroordeelde de voormalige adjunct tot 18 maanden gevangenisstraf en het betalen van 50.000 dirham aan een zekere Y. M. Andere verdachten die bij de zaak betrokken waren, werden vrijgesproken.

De zaak kwam aan het licht nadat de Wilaya van de regio een klacht indiende tegen Chehouani, die ervan werd beschuldigd zijn positie en gezag te hebben misbruikt. In ruil voor 30.000 dirham beloofde hij een vrouw dat hij haar zoon een baan als leidinggevende zou bezorgen.

Lees ook: Burgemeester krijgt 20 jaar cel voor vergiftigen wereld-Marokkaanse

Verder werden de voormalige burgemeester Mohamed Larbi Belcaid en een van zijn plaatsvervangers, Younes Benslimane, in een andere zaak beschuldigd van verkwisting van openbare goederen.

In het kader van de organisatie van de klimaatconferentie van Marrakech (COP 22) in 2016 zouden de twee verschillende contracten ter waarde van 280 miljoen dirham hebben gekregen via een bekende zakenman in deze stad.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team