Zoeken

Burgemeester krijgt 20 jaar cel voor vergiftigen wereld-Marokkaanse

18 november 2021 - 12:00 - Gemeenschap

©

Vier personen, waaronder een voormalige burgemeester, zijn veroordeeld voor de poging tot vergiftiging van een in het buitenland wonende Marokkaanse vrouw. De verdachten wilden een lastige concurrent tijdens de verkiezingen uitschakelen.

Afgelopen weekend heeft het Hof van Beroep van Safi de voormalige burgemeester van El Hanchane in de provincie Essaouira, de voormalige vice-voorzitter van de provincieraad van Essaouira, een schoonmaakster en een ambulancechauffeur veroordeeld tot een gezamenlijke gevangenisstraf van 85 jaar. De vier verdachten werden vervolgd voor de poging tot vergiftiging van een Marokkaanse vrouw met de Zwitserse nationaliteit, meldt het dagblad Al Massae.

Lees ook: Zwitsers Marokkaans echtpaar vergiftigd door jaloerse burgemeester

De bal ging aan het rollen met de klacht van het slachtoffer. Ze had ontdekt dat de schoonmaakster haar probeerde te vergiftigen met de medeplichtigheid van de andere verdachten. Het slachtoffer en haar man beseften dat er wat aan de hand was toen hun gezondheid zonder duidelijke reden achteruit ging. Een andere verontrustende aanleiding was de categorische weigering van de poetsvrouw om maaltijden met hen te delen.

Ze besloten om haar te bespioneren via haar mobiele telefoon en zagen hun vermoedens bevestigd worden. Toen ze op heterdaad werd betrapt, bekende de poetsvrouw dat ze in het voedsel giftige stoffen had gemengd die ze bij een kruidendokter had gekocht. Dankzij deze informatie kon de gendarmerie ook de rest van de bende arresteren, behalve de aanstichter.

Lees ook: Gemeentevoorzitter tot 6 jaar celstraf veroordeeld in Taza

Het is pas tijdens het verhoor van de twee beschuldigden dat de rol van de voormalige burgemeester naar boven kwam. Hij zou ze onder druk hebben gezet om de vrouw te vergiftigen, omwille van electorale redenen. Het slachtoffer zou een serieuze concurrent voor hem zijn geweest wegens de liefdadigheidsactiviteiten die zij in de regio verrichtte in het kader van haar electorale voorcampagne. Dit bracht hem tot het plan om haar uit de weg te ruimen om zelf nog een kans op herverkiezing te hebben. Hij gaat nu voor 20 jaar de gevangenis in voor poging tot moord.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team