Zoeken

Marokko: verkiezingskandidaat gearresteerd wegens corruptie (video)

8 augustus 2021 - 20:20 - Marokko

©

Een kandidaat van de RNI-partij voor de verkiezingen van de Kamer van Koophandel, Industrie en Diensten, is op bevel van het parket in Guelmim gearresteerd op verdenking van corruptie.

De kandidaat wordt ervan beschuldigd geld te hebben gegeven aan meerdere kiezers. Een video van de politicus die geld uitdeelde aan een groepje mensen op de dag van de verkiezingen voor de Kamer van Koophandel, Industrie en Diensten, werd afgelopen vrijdag op sociale media gedeeld.

Lees ook: Verkiezingen Marokko: partijen schenken schapen voor Eid ul-Adha

Het parket van Guelmim werd op de hoogte gebracht van de zaak en belastte de gerechtelijke politie met het onderzoek. De informatie wordt bevestigd in een persbericht van de Procureur des Konings bij de rechtbank van eerste aanleg van de stad.

De kandidaat van de RNI werd intussen gearresteerd en in bewaring gesteld op verdenking van corruptie. Drie andere mensen die eveneens in de video verschijnen, werden ook gearresteerd en in bewaring gesteld tot het einde van het politieonderzoek. Het regionaal bureau van de RNI heeft in een persbericht de opening van een intern onderzoek aangekondigd. De kandidaat werd geschorst.

Lees ook: Marokko: politieke partijen veroordelen wrede aanval op parlementariër

Volgens de resultaten van de Kamerverkiezingen leidt de RNI met 638 zetels (28,61%). Daarna volgen de PAM (2ᵉ met 363 zetels/16,28%) en de Istiqlal (3ᵉ met 360 zetels/16,14%).

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team