Zoeken

Journalisten beIN Sports in Algerije aangevallen over Marokko

22 januari 2023 - 08:00 - Sport

©

In Algerije ligt de Qatarese zender beIN Sports onder vuur vanwege de berichtgeving van zijn journalisten. Er ontstond controverse rond de openingsceremonie van het Afrikaans kampioenschap voetbal (CHAN 2022) en de afwezigheid van titelhouder Marokko op het toernooi.

De omroep publiceerde op zijn officiële website de politieke opmerkingen die op vrijdag 13 januari werden gemaakt tijdens de openingsceremonie van de CHAN 2023 in het Nelson Mandela Stadion in Algiers. De omroep veroordeelde deze opmerkingen, terwijl de Afrikaanse voetbalbond (CAF) in een verklaring op zondag 15 januari zei dat zij "niet van plan is deze opmerkingen te onderzoeken". Op 1 januari kondigde de CAF in een persbericht aan dat zij zou onderzoeken of de beledigende opmerkingen in strijd waren met haar statuten en de CHAN-regels.

Lees ook: Marokkaanse sportcommentator beIN Sports slachtoffer lastercampagne Algerije

Naast deze verklaring van de CAF werd ook sportcommentator Jaouad Bedda ervan verdacht het standpunt van de voorzitter van de Marokkaanse voetbalbond (FRMF), Fouzi Lekjaa, over de niet-deelname van Marokko aan de CHAN, te hebben herhaald. "Marokko kon om bekende redenen niet naar Algerije reizen", zei hij. Maandag verduidelijkte hij dat het Marokkaanse team geen schuld had. Diezelfde avond gaf de CAF een verklaring uit waarin de annulering van Marokko werd aangekondigd, aldus dezelfde bron.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team