Zoeken

CAF start juridische procedure tegen Marokko

20 januari 2023 - 12:00 - Sport

©

Naar aanleiding van de Marokkaanse boycot van het African Championship of Nations (CHAN) 2023, heeft het organisatiecomité zich tot het gerechtelijk orgaan van de Confederatie van het Afrikaans Voetbal (CAF) gericht met een klacht. Begin deze week kwam de instelling met een reactie.

"Het organisatiecomité van het CHAN heeft aan de bevoegde gerechtelijke instantie van de CAF de zaak voorgelegd van de afwezigheid van Marokko in de voor zondag 15 januari in Constantine geplande wedstrijd tegen Soedan", kondigde de CAF aan via een verklaring.

Lees ook: Algerije-CHAN 2023: "Marokko wilde vliegverbod omzeilen"

Experts stellen dat dit een normale procedure is. Ze wijzen erop dat Marokko reeds sinds vrijdag zijn afwezigheid had bekendgemaakt. Daarnaast was de voorzitter van de CAF, die aanwezig was in Marokko voor de loting van de Wereldbeker van clubs, getuige van de aanwezigheid van spelers op de luchthaven van Rabat-Salé, klaar om aan boord te gaan in geval Algerije ermee instemde zijn luchtruim te openen voor Royal Air Maroc.

Lees ook: Marokkaanse voetbalbond hekelt racisme tijdens CHAN in Algerije (video)

Marokko riskeert een boete tot 150.000 dollar en een uitsluiting van de volgende twee edities van het CHAN. Door de terugtrekking "is besloten dat Groep C uit drie teams zal bestaan, met als direct gevolg dat de eerste twee teams zich zullen kwalificeren voor de knock-outfase", aldus de CAF.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team