Zoeken

CHAN 2023: Algerije wijst verzoek van Marokko af

5 januari 2023 - 11:00 - Sport

©

Voor de deelname van de Atlas Leeuwen aan de African Championship of Nations 2023, heeft de Afrikaanse voetbalconfederatie (CAF) Algerije gevraagd zijn luchtruim open te stellen voor een speciale vlucht van Royal Air Maroc. Het verzoek is door Algerije afgewezen.

Het is niet duidelijk of Marokko zal kunnen deelnemen aan het Afrikaans kampioenschap in Algerije. Als Marokko en Algerije hun posities niet bijstellen, wordt de wedstrijd zonder het Marokkaanse team gespeeld. De voorzitter van de Marokkaanse voetbalbond FRMF, Faouzi Lekjaa, heeft enkele dagen geleden de CAF en het organisatiecomité van de CHAN 2023 schriftelijk om toestemming verzocht zodat de officiële luchtvaartmaatschappij van de Marokkaanse voetbalteams, Royal Air Maroc, de spelers naar Constantine kan brengen.

Lees ook: CHAN 2023: Marokko herhaalt verzoek aan Algerije

Vorige week nog had de voorzitter van het organisatiecomité voor de CHAN 2023 duidelijk gemaakt dat alle deelnemers moeten reizen met de middelen waarover zij beschikken. Ondertussen besloot Algerije zijn luchtruim gesloten te houden voor het toestel dat de Marokkaanse selectie moet vervoeren. Dit brengt de deelname van Marokko in gevaar.

Lees ook: African Championship of Nations 2023: Marokko stelt eisen aan Algerije

Voor de Marokkaanse Voetbalbond is de houding van de CAF over de weigering van Algerije cruciaal. Een week geleden had Fouzi Lekjaa verklaard dat de deelname van Marokko aan de CHAN 2023 al dan niet wordt bevestigd na het antwoord van de Afrikaanse voetbalconfederatie op zijn brief. Gezien de huidige mediahype zou het verrassend zijn als Marokko toch nog zijn deelname aan de CHAN zou bevestigen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team