Zoeken

Bondscoach verzet zich tegen terugkeer Ziyech en Mazraoui

25 april 2022 - 09:00 - Sport

©

Terwijl de Marokkaanse voetbalbond FRMF oproept om de meningsverschillen binnen het Marokkaanse voetbalelftal te laten rusten, blijft Vahid Halilhodzic bij zijn standpunt tegen de verstoten spelers.

De bondscoach wil niet terugkomen op de situatie van Hakim Ziyech en Noussair Mazraoui. Voor hem is deze zaak afgesloten en is een terugkeer niet meer mogelijk. Daags nadat de Atlas Leeuwen zich voor het WK-2022 kwalificeerden, riep Fouzi Lekjaa, voorzitter van de FRMF, nog op om de spanningen te laten rusten en iedereen te mobiliseren, om zich goed voor te kunnen bereiden op het Wereldkampioenschap in Qatar.

Lees ook: Vahid Halilhodzic rekent af met critici

Vahid Halilhodzic vertelde op de Kroatische televisiezender Dnevnik Nova TV, dat hij niet van plan is om Ziyech en Mazraoui weer in dienst te nemen. "Een speler die weigert te trainen, weigert te spelen en blessures veinst, dat is voor mij een afgerond verhaal. Het nationale team heeft iets heiligs, het behoort niet de spelers toe maar de hele natie en als iemand zich zo gedraagt, dan is dat het einde van het verhaal. Ik heb een besluit genomen. Dat iemand er anders over denkt, is zijn zaak," verklaarde de bondscoach.

Lees ook: Voetbalbond wil terugkeer Ziyech en oefent druk uit op bondscoach

Voor het eerst lijkt Halilhodzic te beseffen dat zijn dagen aan het hoofd van de nationale ploeg misschien wel geteld zijn. "We zullen zien, er kunnen veel meer vreemde dingen gebeuren. Ik heb al twee nationale ploegen naar de Wereldbeker gebracht, zonder ze verder te begeleiden. Het zal niet de eerste keer zijn dat het mij overkomt," onthulde hij.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team