Zoeken

Faouzi Lekjaa vraagt bondscoach "kalmte te herstellen"

17 april 2022 - 15:00 - Sport

©

De voorzitter van de Marokkaanse voetbalbond (FRMF), Faouzi Lekjaa, heeft gereageerd op geruchten over het vertrek van bondscoach Vahid Halilhodzic.

De bondscoach van het Marokkaanse elftal is momenteel op vakantie buiten Marokko, maar moet zich bij zijn terugkomst ter beschikking stellen voor een gesprek. Het zal onder andere gaan over het wereldkampioenschap voetbal van 2022. De voorzitter van de FRMF verklaarde dat een stappenplan zal worden opgesteld. Alle betrokkenen moeten inspanningen leveren om ervoor te zorgen dat Marokko zo ver mogelijk komt in de internationale competitie. Die zal van 21 november tot 19 december 2022 in Qatar worden gehouden.

Lees ook: Vahid Halilhodzic ontslagen vanwege vete met Ziyech?

Met deze uitspraak stopt Faouzi Lekjaa de hardnekkige geruchten over het vertrek van Vahid Halilhodzic. Hij maakt duidelijk dat de eerste prioriteit moet liggen bij het herstellen van de kalmte en de rust. Pas dan kan men zich concentreren op wat belangrijk is: de wereldbeker.

Voor Fouzi Lekjaa moeten de belangen van het nationale team voorrang hebben op al het andere. Hij verwees naar de terugkeer van spelers die met de coach in onmin waren geraakt en beloofde dat geen detail aan het toeval zou worden overgelaten in de voorbereiding van de Atlas Leeuwen op het WK-2022.

Lees ook: Vahid Halilhodzic spreekt over Koning Mohammed VI

Het Marokkaans elftal, dat voor de zesde keer aan een wereldkampioenschap voetbal deelneemt, zit in groep F met België, Kroatië en Canada.

Bladna.nl