Zoeken

Fans kijken uit naar de terugkeer van Ziyech in de nationale ploeg

19 mei 2022 - 09:22 - Sport

©

De coach van de Atlas Leeuwen, Vahid Halilhodzic, heeft zich tot ieders verassing verzoend met Noussair Mazraoui, die met Ajax net landskampioen werd van het seizoen 2021-2022. De vraag is nu of hij nu ook vrede gaat sluiten met de Chelsea ster Hakim Ziyech. Veel Marokkaanse fans kijken namelijk uit naar zijn terugkeer in de nationale ploeg.

De Marokkaanse Voetbalbond (FRMF) voerde heel wat druk uit op de Frans-Bosnische coach en dat begint zijn vruchten af te werpen. Mazraoui kreeg een paar dagen geleden in Amsterdam bezoek van Halilhodzic om te praten over hun vertroebelde relatie. Daarmee lijkt de weg vrij voor een rentree van de Ajacied bij De Leeuwen van de Atlas. Ajax-ster Noussair Mazraoui heeft sinds de vriendschappelijke wedstrijd tegen de Democratische Republiek Congo op 13 oktober 2020, niet meer voor de nationale ploeg gespeeld.

Lees ook: Hakim Ziyech in het vizier van verschillende clubs

Een andere verzoening waar iedereen nu op wacht is die tussen de coach van de Atlas Leeuwen en Hakim Ziyech. In januari kondigde de Chelsea-speler nog aan dat hij niet meer voor Marokko zou spelen. Vahid Halilhodzic zal in de komende dagen naar verwachting ook met hem een gesprek voeren. De bondscoach wordt met ontslag bedreigd vanwege zijn vete met Ziyech, die de spil vormt van het Marokkaanse elftal en naar wiens terugkeer reikhalzend wordt uitgekeken.

Lees ook: Nederland komt in actie om Hakim Ziyech te redden

Marokko heeft Noussair Mazraoui en Hakim Ziyech nodig tijdens de deelname van de Atlas Leeuwen aan het volgende WK dat van 21 november tot 18 december 2022 wordt gehouden in Qatar. In de tussentijd zijn er een meerdere voorbereidingswedstrijden gepland. Het Marokkaans elftal zal het op 2 juni in Cincinnati opnemen tegen de Verenigde Staten, en zal op 9 juni Zuid-Afrika ontvangen in Rabat, voor hun eerste Nations Cup kwalificatiewedstrijd. De uitwedstrijd tegen Liberia is verplaatst naar Casablanca op 13 juni.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team