Zoeken

Marokkaanse voetbalbond: "Hakim Ziyech aanwezig op WK-2022"

7 juli 2022 - 09:00 - Sport

©

Fouzi Lekjaa, de voorzitter van de Marokkaanse voetbalbond FRMF, heeft de deur opnieuw open gezet voor een mogelijke terugkeer van Hakim Ziyech in de nationale ploeg. De Marokkaanse international is nog steeds in conflict met bondscoach Vahid Halilhodzic.

De Marokkaanse voetbalbaas heeft zich zondag op MFM-radio uitgesproken over het nieuws van de Atlas Leeuwen, betreffende de terugkeer van de aanvallende middenvelder van Chelsea in de nationale ploeg. En Lekjaa kon niet duidelijker zijn over het onderwerp: "Hakim Ziyech zal met het Marokkaans elftal aanwezig zijn op het WK," zei hij. Net als veel Marokkaanse fans, is hij het niet altijd eens met de tactische keuzes van Vahid Halilhodzic.

Lees ook: Vertrek Vahid Halilhodzic steeds duidelijker, coach in Algerije aangekondigd

De 28-jarige oud-Ajacied is sinds september 2021 uit de nationale ploeg verdwenen, officieel vanwege een "disciplinair probleem", maar de verwachting is dat hij terugkeert voor het WK van 2022 in Qatar. Ziyech heeft het zeer duidelijk gemaakt dat hij niet zal terugkeren in de nationale ploeg zolang Halilhodzic aan het roer staat. Hij weigerde zelfs de bondscoach in mei te ontmoeten, voor een mogelijke verzoening.

Lees ook: Chelsea-speler reageert op afwezigheid Ziyech op oefenduel Marokko-VS

De keuzes van Vahid Halilhodzic worden, ondanks de kwalificatie voor het WK in Qatar, nog steeds in vraag gesteld. Een aantal maanden voor het toernooi gaan er weer geruchten rond over zijn vertrek. Over twee weken staat er een vergadering gepland om te beslissen over zijn toekomst aan het hoofd van de Atlas Leeuwen, aldus Lekjaa.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team