Zoeken

"Marokko heeft Ziyech en Mazraoui nodig"

5 mei 2022 - 18:20 - Sport

©

Na zijn vertrek als coach bij de Ivoriaanse voetbalbond heeft Patrice Beaumelle enkele belangrijke gebeurtenissen in het voetbal aan de orde gesteld, zoals de situatie waarin Hakim Ziyech en Noussair Mazraoui zich sinds enkele maanden bevinden.

Hakim Ziyech en Noussair Mazraoui zijn door Vahid Halilhodzic uit het Marokkaans elftal geschrapt. De bondscoach beschuldigt hen ervan niet toegewijd genoeg te zijn en te proberen de nationale ploeg niet te respecteren. Na verschillende polemieken in de media en interventies van de Marokkaanse voetbalbond (FRMF), besloot Vahid Halilhodzic de twee spelers op te roepen. Beiden weigerden echter categorisch en verklaarden dat zij niet langer geïnteresseerd zijn om voor de Atlas Leeuwen te spelen zolang Halilhodzic aan het hoofd van de nationale ploeg staat.

Lees ook: Nederland komt in actie om Hakim Ziyech te redden

"Ziyech en Mazraoui zijn spelers met karakter. Ik heb deze twee spelers nog nooit zien weigeren om te trainen. Ik spreek alleen als ik daar geweest ben. Ziyech en Mazraoui zijn spelers met karakter", verklaarde Patrice Beaumelle in een interview met Foot Mercato.

Ziyech en Mazraoui hebben het potentieel dat Marokko nodig heeft, vooral met het oog op de kwalificatie voor het WK-2022 in Qatar, benadrukte de voormalige coach van Ivoorkust. Volgens hem hebben deze twee spelers veel voor Marokko betekend en verdienen zij het om met de Atlas Leeuwen het WK te beleven. "Ik heb nooit problemen gehad met Ziyech en Mazraoui. Wees eerlijk. Ik denk dat het probleem intern is. Ze houden van hun land en ik denk dat zij eronder lijden dat ze niet voor hun land kunnen spelen. Ze zijn er altijd geweest. Marokko heeft hen nodig en zij hebben Marokko nodig. Zij moeten in hun carrière dergelijke emoties ervaren. Bovendien miste Mazraoui de laatste wereldbeker omdat hij alleen als reservespeler was ingezet. Trouwens, Marokko heeft goede kaarten omdat het qua organisatie uitstekend is."

Lees ook: Nederland komt in actie om Hakim Ziyech te redden

Wat de positie van Marokko in het Afrikaanse voetbal betreft, is Patrice Beaumelle van mening dat Fouzi Lekjaa zijn land op dit gebied een nieuwe dynamiek heeft kunnen geven. "Je kunt voelen dat ze erg machtig zijn, zowel in de CAF als in de FIFA. Fouzi Lekjaa heeft een belangrijke plaats ingenomen. Hij heeft gewicht en dat moet tot uiting komen in de WK-kwalificatie. Ik zeg niet dat de kwalificaties op administratief niveau worden bepaald, maar dat de bestaande structuur efficiënt is. De infrastructuur is ook goed. Het is een grote eenheid, een grote instelling," zei hij.

Bladna.nl