Zoeken

Marokkaanse voetbalbond organiseert ontmoeting met Halilhodzic, Ziyech en Mazraoui

14 april 2022 - 18:20 - Sport

©

De voorzitter van de Marokkaanse voetbalbond (FRMF) heeft besloten het meningsverschil tussen Vahid Halilhodzic en Hakim Ziyech en Noussair Mazraoui, voor eens en voor altijd bij te leggen. De twee spelers hebben geweigerd zich bij de nationale ploeg aan te sluiten zolang Vahid coach is.

Het conflict tussen de coach van de Atlas Leeuwen en sommige van zijn spelers moet worden opgelost. Daarom heeft Fouzi Lekjaa een ontmoeting tussen de partijen gepland om de vrede te herstellen. Deze vergadering is van cruciaal belang en de beslissingen die zullen worden genomen zullen bepalen of de coach op zijn post blijft of niet. Ondanks zijn inzet voor de kwalificatie van Marokko voor het WK 2022, zou Vahid Halilhodzic vervangen kunnen worden als hij zijn houding tegenover Ziyech en Mazraoui niet herziet.

Lees ook: Vahid Halilhodzic spreekt over Koning Mohammed VI

De voorzitter van de Marokkaanse voetbalbond, Fouzi Lekjaa, gaf er de voorkeur aan de gemoederen niet te verhitten toen hem naar de kwestie werd gevraagd. "Wanneer de tijd rijp is, zal de beslissing worden genomen," zei hij. De verklaring leidde tot geruchten over een mogelijk vertrek van de coach. Foot Mercato meldt dat het lot van de 69-jarige bondcoach afhangt van deze laatste ontmoeting en dat zijn kansen om met Marokko naar het WK te gaan zeer klein zijn.

Lees ook: Baas Marokkaanse voetbalbond belooft terugkeer Ziyech en Mazraoui

Sinds zijn aanstelling als coach van de Atlas Leeuwen heeft Vahid Halilhodzic 18 overwinningen, 7 gelijke spelen, 2 nederlagen, 1 overwinning in de kwartfinales van de Afrika Cup en de kwalificatie voor het WK 2022 op zijn naam staan. Zelfs met deze staat van dienst zou het voor de FMRF moeilijk zijn om zijn contract te verlengen als hij niet bijdraagt aan een vermindering van de huidige spanningen. Namen als Claude Puel, Rudi Garcia en Laurent Blanc doen al de ronde als mogelijke opvolgers van de coach.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team