Zoeken

Veel vluchten naar Marokko gecanceld

27 juni 2022 - 18:20 - Economie

©

Wegens het tekort aan stewards, cabinepersoneel en de stakingen, schrappen veel luchtvaartmaatschappijen vluchten met bestemming Marokko. Nochtans is de vraag voor het zomerseizoen zeer groot.

Vakantiegangers vrezen dat zij deze zomer niet aan vakantie toe zullen komen. Door het tekort aan stewards, cabinepersoneel en de stakingen hebben de luchtvaartmaatschappijen veel vluchten moeten schrappen.

Lees ook: EasyJet annuleert vluchten naar Marokko

De oorzaak van het personeelstekort moet gezocht worden in de golf van afvloeiingen ten gevolge van de Covid-19 pandemie. Als oplossing voor dit probleem werven de luchtvaartmaatschappijen nieuw personeel aan. De opleiding duurt echter lang, zodat het nieuwe personeel pas na langere tijd inzetbaar is. Bij Ryanair werd op vrijdag 24 juni nog gestaakt.

Lees ook: Nederland: Transavia schrapt vluchten naar Marokko

De luchtvaartmaatschappijen worden ondertussen door het zomerseizoen overstelpt met passagiers. "Zij hebben zoveel klanten dat zij niet meer in staat zijn hen te helpen. Sommige bestemmingen, zoals Marokko, breken zelfs records," beschrijft Xavier Tytelman, vluchtadviseur bij Air&Cosmos.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team