Zoeken

Klacht tegen Ryanair wegens inzet Marokkaanse arbeidskrachten

26 juni 2022 - 17:40 - Economie

©

De vakbonden van het Ryanair-personeel staken op 24, 25, 26 en 30 juni en op 1 en 2 juli, op de tien bases van de luchtvaartmaatschappij in Spanje. Ze zijn woedend over het feit dat de luchtvaartmaatschappij tijdens de staking van het cabinepersoneel op haar basis in Malaga, Marokkaanse arbeidskrachten heeft ingezet om de staking te breken.

De staking vindt plaats op de tien bases van Ryanair in Spanje: Madrid, Malaga, Sevilla, Alicante, Valencia, Barcelona, Girona, Santiago de Compostela, Ibiza en Palma de Mallorca. De vakbonden willen de "volstrekt illegale" manier bekritiseren, waarop de managers van de maatschappij de staking van het cabinepersoneel hebben gebroken door gebruik te maken van Marokkaanse arbeidskrachten.

Lees ook: Ryanair schrapt mogelijk meer vluchten naar Marokko

Volgens Lidia Arasanz, secretaris-generaal van de vakbondsunie USO-Ryanair, is de Marokkaanse bemanning niet ingeschreven bij het Spaanse socialezekerheidsstelsel, "laat staan in een ander land van de Europese Unie, en toch voeren zij vluchten uit in Spanje". De vakbond heeft daarom bij de politie van de luchthaven van Malaga een klacht ingediend, waarin ze de aanwezigheid hekelt van vijf Marokkanen onder het cabinepersoneel op verschillende binnenlandse vluchten in Spanje.

Lees ook: Ryanair kondigt prijsverhoging aan voor Marokkaanse klanten

In haar klacht eist USO dat de Marokkanen "worden gecontroleerd op een wettelijke vergunning om als cabinepersoneel in Spanje te mogen werken en op hun werk- en verblijfsvergunningen". "We hebben vernomen dat het Nationaal Agentschap voor de veiligheid van de luchtvaart op de hoogte moet worden gebracht van de bemanning van elke vlucht en om te kunnen controleren of ze aan de wettelijke bepalingen voldoen. We weten niet of Ryanair dat ook daadwerkelijk heeft gedaan", voegt ze daaraan toe.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team