Zoeken

Ryanair: staking in België kan invloed hebben op vluchten naar Marokko

9 juli 2023 - 19:30 - Wereld

©

Een staking gepland door de piloten van de low-cost luchtvaartmaatschappij Ryanair in België op 15 en 16 juli, kan het verkeer op de luchthaven van Charleroi verstoren. Vluchten naar Marokko kunnen ook worden getroffen.

Volgens Didier Lebbe, permanente secretaris van de vakbond CNE, zouden tussen 40.000 en 50.000 reizigers kunnen worden getroffen door deze sociale actie, meldt Belga. De ontevredenheid van de piloten komt voort uit het verlies van een rustdag vanaf oktober 2023, en de eis om de salarisverlagingen van 20% die tijdens de pandemie zijn doorgevoerd, terug te draaien.

Lees ook: Bootverkeer tussen Sète en Marokko hersteld na staking

Lebbe veroordeelt de houding van de luchtvaartmaatschappij, die geprobeerd zou hebben om de vakbonden en personeelsleden hun klachten over eerdere tekortkomingen van Ryanair, in te laten trekken. Het antwoord van de directeur van de luchtvaartmaatschappij, Michael O’Leary, op deze beschuldigingen was dat hij blij zou zijn om de vakbonden voor de rechter te treffen. "Er is niets te onderhandelen, de wet moet gewoon gerespecteerd worden", reageert Lebbe.

Lees ook: Bootverbindingen met Marokko verstoord door staking

Voor de gedupeerde reizigers zal Ryanair alternatieven moeten vinden of een terugbetaling aanbieden in geval van annulering, meldt de consumentenvereniging Testaankoop. Passagiers hebben ook recht op een extra vergoeding in geval van een annulering minder dan twee weken voor de geplande vertrekdatum. De luchtvaartmaatschappij heeft nog niet gereageerd op deze stakingsdreiging van haar in België gevestigde piloten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team