Zoeken

Vluchten tussen Marrakech en Tel Aviv vanaf 19 juli

4 juni 2021 - 20:20 - Economie

©

Als gevolg van de verbetering van de betrekkingen tussen Tel Aviv en Rabat in de afgelopen maanden, kondigde de Israëlische maatschappij Israir dinsdag het begin aan van de verkoop tickets voor vluchten tussen Tel Aviv en Marrakech, vanaf 19 juli aanstaande.

De vlucht zonder tussenstop, waarvan de eerste volgende maand zal plaatsvinden, duurt zes uur en zal vijf keer per week worden uitgevoerd. "Wij verwachten dat de vraag groot zal zijn en dat honderdduizenden passagiers uit Israël de bestemming zullen bezoeken als onderdeel van vakantiepakketten of rondreispakketten, zegt de vice-president marketing van Israir, Gil Stav.

Deze hervatting is een onderdeel van de in december genormaliseerde diplomatieke betrekkingen met Israël, waarvoor de Verenigde Staten als bemiddelaar fungeerden en die tevens de erkenning door Washington inhouden van de Marokkaanse soevereiniteit over de Sahara.

Marokko was eeuwenlang een gastvrij land dat, tot de stichting van Israël in 1948, onderdak bood aan één van de meest welvarende joodse gemeenschappen in Noord-Afrika en het Midden-Oosten. Naar schatting een kwart miljoen mensen zijn tussen 1948 en 1964 uit Marokko naar Israël vertrokken. In Marokko wonen er momenteel ongeveer 3000 Joden, terwijl honderdduizenden Israëli’s de Marokkaanse afkomst claimen.

De Marokkaanse minister van Toerisme, Nadia Fettah Alaoui, zei in maart dat zij een toevloed van Israëlische toeristen (200.000 bezoekers) verwacht in het eerste jaar na de hervatting van de rechtstreekse vluchten. Vóór de pandemie waren er in totaal ongeveer 13 miljoen buitenlandse toeristen per jaar. De inkomsten uit toerisme daalden in 2020 met 53,8 procent tot 36,3 miljard dirham.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team