Zoeken

Israëliërs stimuleren Marokkaans toerisme

9 april 2022 - 17:40 - Economie

©

Toerisme uit Israël draagt bij tot de heropleving van het Marokkaanse toerisme. In april wordt een groot aantal Israëlische toeristen verwacht in Marokko, waar zij Pesach zullen vieren, één van de belangrijkste pelgrimsfeesten van het Jodendom.

Marokko kan rekenen op toerisme uit Israël, met name op de komst van duizenden Marokkaanse joden die in de Hebreeuwse staat wonen, om deel te nemen aan Pesach, een herdenkingsviering van de uittocht uit Egypte die wordt erkend als één van de belangrijke gebeurtenissen in de geschiedenis van de westerse cultuur in het algemeen en van het joodse volk in het bijzonder. Pesach begint op de 15e dag van de Hebreeuwse maand Nissan (half april) en duurt acht dagen. Duizenden Marokkaanse Joden die in Israël wonen "zouden deze vakantie waarschijnlijk in Marokko willen doorbrengen", meldt La Vie éco.

Lees ook: Israir vliegt deze zomer tussen Tel Aviv en Marrakech

Het Marokkaans Verkeersbureau ONMT wil deze kans grijpen om de bestemming Marokko opnieuw op de kaart te zetten. Adel El Fakir, directeur-generaal van het ONMT, is op 29 maart naar Israël gegaan om deel te nemen aan de International Mediterranean Tourism Market (IMTM) in Tel Aviv. Hij slaagde erin een partnerschap tot stand te brengen tussen zijn bureau en Israir, de tweede Israëlische luchtvaartmaatschappij, voor het lanceren van vluchten tussen Tel Aviv en Marrakech vanaf april 2022.

Lees ook: Toerisme: Marokko versterkt positie in Amerika en Israël

Adel El Fakir zal ook El Al-verantwoordelijken ontmoeten om de verhoging van de vluchtfrequenties te bespreken. Het ONMT verwacht de opening van de routes Tel Aviv-Casablanca en Tel Aviv-Marrakech.

Bladna.nl