Zoeken

Royal Air Maroc en Air Arabia bevestigen directe vluchten met Israël

10 augustus 2021 - 19:40 - Economie

©

De Marokkaanse luchtvaartmaatschappijen Royal Air Maroc en Air Arabia zullen in oktober nieuwe directe vluchten naar Israël lanceren. De informatie werd door David Govrin, baas van het Israëlisch verbindingskantoor in Rabat, bekendgemaakt.

"Een nieuwe belangrijke stap wordt gezet om de betrekkingen tussen Marokko en Israël te versterken. Vanwege de sterke vraag naar directe vluchten tussen de twee landen, zullen de twee luchtvaartmaatschappijen, Air Arabia en Royal Air Maroc, vanaf oktober nieuwe routes openen, die Marrakech en Casablanca met Israël zullen verbinden", kondigt David Govrin op zijn Twitter-account aan. De diplomaat bevestigt daarmee de informatie die enkele dagen geleden door Maghreb Intelligence werd gepubliceerd.

Lees ook: Marokkaanse en Israëlische ministers van Toerisme bespreken samenwerking

Op 25 juli verrichtten de Israëlische luchtvaartmaatschappijen Israir en El Al hun eerste directe vluchten tussen Tel Aviv en Marrakech. Vrijdag bespraken minister Nadia Fettah Alaoui van Toerisme en haar Israëlische ambtgenoot Yole Razvozov hoe de samenwerking in de toeristische sector kan worden verbeterd. Deze week wordt ook de Israëlische minister van Buitenlandse zaken Yaïr Lapid in Marokko verwacht voor de inhuldiging van het verbindingskantoor van zijn land in het koninkrijk.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team