Zoeken

Oom Amir Bachrouri verstopte koffer met cocaïne in huis

21 oktober 2022 - 19:00 - Wereld

©

De koffer met 20 kilogram cocaïne die in de ouderlijke woning van de 19-jarige Amir Bachrouri is gevonden, werd daar geplaatst door de 45-jarige oom van de voorzitter van de Vlaamse Jeugdraad . De man heeft inmiddels bekend.

Afgelopen maand maakte de Gazet Van Antwerpen bekend dat de politie bijna twintig kilo cocaïne had gevonden bij een huiszoeking in de woning waar de voorzitter van de Vlaamse Jeugdraad samen met zijn zus en moeder woont. Bachrouri stelde dat de drugs daar zonder hun medeweten zijn achtergelaten door een ’niet-inwonend familielid’, die vrije toegang had tot de woning. Bachrouri en zijn gezin werden als getuige verhoord over de vondst.

Lees ook: Amir Bachrouri spreekt over vondst cocaïne in zijn huis

Het niet-inwonend familielid blijkt de 45-jarige Mourad B. te zijn, een broer van de moeder van de voorzitter van de Vlaamse Jeugdraad. Hij verbleef een tijdje in Marokko maar wist dat hij door politie en justitie werd gezocht. Daarom probeerde hij een paar dagen geleden via Portugal terug naar België te keren, in de hoop dat dit ongemerkt zou blijven.

Lees ook: België: 20 kilo cocaïne gevonden in huis Amir Bachrouri

De man werd bij zijn terugkeer uit Marokko op de luchthaven van Charleroi door de veiligheidsdiensten gearresteerd en in hechtenis geplaatst door de onderzoeksrechter. Hij moest donderdag voor de raadkamer verschijnen volgens zijn advocaten Liliane Verjauw en Natalie Van Sande.

Bladna.nl