Zoeken

Vervalste olijfolie vormt gevaar voor Marokkanen

19 januari 2024 - 17:00 - Marokko

©

Consumentenorganisaties in Marokko slaan alarm over de aanwezigheid van vervalste olijfolie in winkels, die een bedreiging vormen voor de gezondheid van de Marokkanen.

Deze waarschuwing komt ondanks de inspanningen van de overheidsautoriteiten om de markt te controleren en de verspreiding van dergelijke producten tegen te gaan. De organisaties benadrukken dat de vervalste oliën, die in veel winkels worden aangeboden, potentieel dodelijk kunnen zijn. Ze dringen aan op het verhogen van de alertheid om consumenten en de volksgezondheid te beschermen. De noodzaak om de gezondheidstoezicht en veiligheidsmaatregelen in productiegebieden van olijfolie te versterken wordt onderstreept.

Lees ook: Drie ton vervalste olijfolie onderschept in Beni Mellal

De consumentenorganisaties voegen eraan toe dat burgers die het slachtoffer zijn van deze illegale handel, voldoende bewijs moeten verzamelen en juridische stappen moeten ondernemen tegen degenen die hen hebben bedrogen. Dit moet gebeuren in coördinatie met de veiligheidsautoriteiten.

Lees ook: Marokkaanse olijfolie aan 120 dirham/liter?

Sommige van deze organisaties pleiten ook voor strenge sancties tegen iedereen die betrokken is bij het vervalsen van olijfolie. Ze benadrukken dat dergelijke maatregelen als afschrikmiddel zouden moeten dienen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team