Zoeken

Vertrek Vahid Halilhodzic steeds duidelijker, coach in Algerije aangekondigd

13 juni 2022 - 17:40 - Sport

©

Bondscoach Vahid Halilhodzic wordt kritisch bekeken. Zijn vertrek werd aangekondigd na de uitschakeling van de Atlas Leeuwen in de 16e ronde van de Afrika Cup in Kameroen. De crisis met sommige spelers zoals Hakim Ziyech heeft de situatie nog verergerd. Verwacht wordt dat hij naar Algerije vertrekt.

Midden in hun voorbereiding op het WK in Qatar zouden de Atlas Leeuwen een nieuwe coach kunnen krijgen. Vahid Halilhodzic is in onmin geraakt bij de Marokkaanse voetbalbond (FRMF) en kan blijkbaar geen voeling meer houden met het team wegens spanningen met sommige spelers zoals Hakim Ziyech. Daardoor verloor het Marokkaans elftal een vriendschappelijke wedstrijd tegen de Verenigde Staten en won het ternauwernood de wedstrijd tegen Zuid-Afrika in de afgelopen dagen.

Lees ook: Voetbal: Marokko verliest met 3-0 van VS

In aanloop naar de wedstrijd tegen Zuid-Afrika, die meetelt voor de kwalificatie voor de Afrika Cup 2023, gaf de Frans-Bosnische coach geen persconferentie, maar gaf hij er de voorkeur aan om via de kanalen van de voetbalbond te communiceren. Hij kreeg zware kritiek over zijn gedrag op sociale media, wat waarschijnlijk zal leiden tot sancties van de Afrikaanse voetbalbond omdat de media toespreken verplicht is bij officiële wedstrijden.

Halilhodzic ontweek liever journalisten die hem zouden hebben ondervraagd over zijn toekomst als coach van het Marokkaanse elftal en over de crisis met Ziyech, die weigert terug te keren in het elftal zolang hij er de leiding over heeft. De afgelopen dagen meldde de Algerijnse pers evenwel dat Halilhodzic de volgende coach zou kunnen worden van het Algerijns team. Hij leidde dit team tussen 2011 en 2014 en bereikte de laatste 16 op het Wereldkampioenschap in Rusland. Dit nieuws verergert de situatie en de toch al gespannen betrekkingen tussen de twee landen.

Lees ook: Bondscoach komt terug op de zaak Ziyech

Een ander gerucht meldt dat Halilhodzic volgend seizoen coach van Galatasaray zal worden, wat zou betekenen dat hij de Marokkaanse ploeg zou moeten verlaten voor het WK en zelfs voor het einde van de kwalificaties voor de Afrika Cup 2023. De naam van Walid Regragui, huidige coach van Wydad Casablanca en tussen 2012 en 2013 assistent-coach van de Atlas Leeuwen onder Rachid Taoussi, is onderwerp van gesprek.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team