Voetbal: Marokko verliest met 3-0 van VS

2 juni 2022 - 12:20 - Sport

©

De langverwachte vriendschappelijke wedstrijd tussen Marokko en de Verenigde Staten vond plaats op woensdagavond in het TQL Stadion in Cincinnati en eindigde met een klinkende 3-0 overwinning voor het Amerikaans elftal.

Grote ontgoocheling voor het Marokkaans elftal dat woensdag een vriendschappelijke wedstrijd tegen hun tegenhangers uit de Verenigde Staten met 3-0 (rust 0-2) verloor. Hoewel de wil aanwezig was, was de ploeg van Vahid Halilhodzic niet in staat een vastberaden, efficiënt en zeer georganiseerd Amerikaans team te verslaan.

Doelpunten in de wedstrijd werden gemaakt door Aaronson Brenden in de 26ᵉ minuut, Tim Weah in de 32ᵉ minuut en Haji Wright in de 64ᵉ minuut. Marokko verloor een kans om de score te verkleinen toen Selim Amallah een strafschop miste in de 76ᵉ minuut.

Het oefenduel maakte deel uit van het programma dat de Marokkaanse voetbalbond FRMF heeft opgesteld als voorbereiding voor het WK-2022 in Qatar. Het wordt ook gebruikt door de technische staf om het niveau van de spelers te beoordelen voor de kwalificatiewedstrijden van de Afrika Cup 2023. De Atlas Leeuwen moeten het op 9 juni opnemen tegen Zuid-Afrika in Rabat en op 13 juni tegen Liberia in Casablanca.