Zoeken

Gaat Walid Regragui Vahid Halilhodzic vervangen?

22 augustus 2022 - 12:40 - Sport

©

Een aantal dagen na het vertrek van oud-trainer Vahid Halilhodzic aan het hoofd van de Atlas Leeuwen, is de Marokkaanse voetbalbond (FRMF) vastbesloten om zeer snel een vervanger te benoemen. Daarbij doet de naam van Walid Regragui de ronde.

Verschillende media, waaronder Hesport, hebben aangegeven dat de nieuwe coach van het nationale elftal niemand minder is dan Walid Regragui. Hij zou zelfs al een contract hebben getekend voor 3 jaar en zijn officiële benoeming door de FRMF is in dat scenario slechts een kwestie van dagen. De voetbalbond heeft dit echter nog niet bevestigd.

Lees ook: Adil Ramzi wil met Atlas Leeuwen en Ziyech aan de slag gaan

Walid Regragui kent de Atlas Leeuwen goed. Hij maakte als speler deel uit van het Marokkaanse elftal toen ze deelnamen aan de Afrika Cup in 2004. Nadat hij zijn carrière als speler had beëindigd, werd hij in 2012-2013 aangesteld als assistent-coach van Rachid Taoussi. Hij werd vervolgens opgeroepen om FUS Rabat te leiden tussen 2014 en 2020, en won het Marokkaanse kampioenschap voetbal in 2016. Hij was ook een tijdje coach bij Al Duhail, met wie hij de titel in de Qatarese competitie won. Hij besloot daarna terug te keren naar Marokko, ervan overtuigd dat hij daar nuttiger zou zijn, meldt Afrik Foot.

Lees ook: Hoge vertrekpremie voor Vahid Halilhodzic

Afgelopen zomer werd Regragui aangesteld als manager van Wydad Casablanca, dat hij na een opmerkelijke periode verliet. Op het eerste gezicht heeft hij alle nodige kwaliteiten om de Atlas Leeuwen te leiden. Of de FRMF voor hem zal kiezen zal in de komende dagen bekend worden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team