Zoeken

Dit zou het vertrek van Vahid Halilhodzic aan Marokko kosten

20 juni 2022 - 11:00 - Sport

©

Marokko zou nog voor het WK-2022 in Qatar, bondscoach Vahid Halilhodzic kunnen vervangen. Zijn vertrek zou "geen enkele dirham aan de staat kosten", volgens Faouzi Lekjaa, voorzitter van de Marokkaanse voetbalbond.

Halilhodzic wordt al maanden bekritiseerd voor zijn resultaten met het Marokkaans elftal en voornamelijk voor de manier waarop hij het team beheert. Hij zal de Atlas Leeuwen hierdoor mogelijk niet vergezellen naar Qatar. Naast enkele mogelijke opvolgers, werden ook de voorwaarden van zijn vertrek door de voorzitter van de Marokkaanse voetbalbond FRMF besproken.

Lees ook: Voorbereiding WK-2022: Vahid Halilhodzic reageert op critici

Tijdens een meeting van de Commissie Financiën in het parlement vorige week, verklaarde Lekjaa dat "de FRMF geen achterstand zal betalen als het contract dat de organisatie bindt aan de Bosnische coach Vahid Halilhodzic, zou worden beëindigt".

Lees ook: Hakim Ziyech haalt hard uit naar Vahid Halilhodzic

Om de bondscoach te vervangen, bevestigen meerdere bronnen dat Houssein Amouta, actuele coach van het lokaal elftal, of nog Walid Regragui, coach van Wydad Casablanca, worden getipt om de Atlas Leeuwen naar het wereldkampioenschap voetbal in Qatar te begeleiden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team