Zoeken

Vernieuwde samenwerking tussen Marokko en Turkije?

9 februari 2024 - 15:00 - Marokko

©

De versterking van de banden tussen Marokko en Turkije stond centraal tijdens gesprekken op woensdag in Ankara tussen de Marokkaanse ambassadeur in Turkije, Mohamed Ali Lazrak, en de voorzitter van het Turks parlement, Numan Kurtulmuş.

Het beleefdheidsbezoek van de Marokkaanse diplomaat aan Kurtulmuş na diens benoeming tot parlementsvoorzitter, was de gelegenheid om manieren te bespreken om de samenwerking tussen Marokko en Turkije op diverse gebieden te ontwikkelen en de vriendschapsbanden tussen de wetgevende instellingen van beide landen te versterken.

Lees ook: Marokko start onderzoek naar oneerlijke handelspraktijken Turkije

Tijdens de gesprekken werden verschillende onderwerpen van gemeenschappelijk belang besproken, met een focus op de vriendschapsrelaties tussen de parlementen van beide landen. Lazrak en Kurtulmuş benadrukten de noodzaak om de leden van de parlementaire vriendschapsgroep Marokko-Turkije te vernieuwen als gevolg van de Turkse parlementsverkiezingen.

Lees ook: Explosieve groei Marokkaanse export naar Turkije

Mohamed Ali Lazrak en Numan Kurtulmuş onderstreepten ook het belang van uitwisselingen van bezoeken tussen de voorzitters van beide wetgevende instellingen en prezen de rol van parlementaire diplomatie in het versterken van de relaties tussen Rabat en Ankara.

Bladna.nl