Zoeken

Algerije boycot opnieuw forum in Rabat

15 februari 2024 - 22:00 - Marokko

©

Algerije neemt niet deel aan het Parlementair Forum voor de Zuid-Zuid-samenwerking dat donderdag is geopend in de Kamer van Adviseurs in Rabat. Het buurland heeft de afgelopen jaren al diverse internationale bijeenkomsten in Marokko geboycot.

Het forum, dat gezamenlijk wordt georganiseerd door de Kamer van Adviseurs van Marokko en de Unie van Raden van Senaten, Shura’s en Gelijksoortige Raden in Afrika en de Arabische wereld, vindt plaats op 15 en 16 februari in Rabat en heeft als thema "De rol van nationale parlementen, regionale en continentale parlementaire unies in Afrika, de Arabische wereld en Latijns-Amerika in het bevorderen van strategische partnerschappen en het realiseren van integratie, inclusie en gezamenlijke ontwikkeling."

Lees ook: Boycot Marokkaanse havens: een zeer dure strategie voor Algerije

Sinds Algerije in 2021 eenzijdig besloot om de diplomatieke betrekkingen met Marokko te verbreken, heeft het land al diverse internationale bijeenkomsten en conferenties in het koninkrijk geboycot. Zo was Algerije ook afwezig op het Forum voor Arabisch-Russische Samenwerking dat in december vorig jaar in Marrakech werd gehouden.

Deze bijeenkomst past in de dynamiek van Marokko, onder leiding van Koning Mohammed VI, om de Zuid-Zuid-samenwerking te versterken, aldus een communiqué van de Kamer van Adviseurs. Het forum beoogt de samenwerking tussen de wetgevende instellingen te versterken "in een tijd waarin de wereld wordt geconfronteerd met opeenvolgende multidimensionale crisissen."

Lees ook: Algerije boycot CAF Awards in Marrakech

Tijdens het forum worden thema’s en kwesties besproken die verband houden met ontwikkeling, handel, economische transformatie, investeringen, technologie, innovatie, energie-, gezondheids-, voedsel- en waterveiligheid. Aan het einde van de werkzaamheden zullen aanbevelingen worden geformuleerd en aangenomen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team