Zoeken

Nieuws over de tunnel tussen Marokko en Spanje

10 februari 2024 - 17:00 - Marokko

©

Een belangrijke vergadering staat gepland tussen Marokko en Spanje om het project voor de bouw van een onderzeese tunnel tussen de twee landen nieuw leven in te blazen.

Deze 44ste bijeenkomst van de gemengde Marokkaans-Spaanse commissie zal in Marokko plaatsvinden, in lijn met de traditie om de locatie van de vergaderingen tussen de twee landen af te wisselen, meldt SNRTNews.

Lees ook: WK 2030 geeft boost aan tunnelproject Straat van Gibraltar

De organisatie van deze bijeenkomst komt na de vorming van de nieuwe Spaanse regering en volgt op bilaterale gesprekken die gericht waren op het versterken van de samenwerking op het gebied van infrastructuur en transport. Met de aankondiging van de gezamenlijke organisatie van het Wereldkampioenschap voetbal in 2030 met Portugal, is er een verhoogde druk om de studies met betrekking tot het tunnelproject te versnellen.

Lees ook: Europese Unie steunt tunnel Marokko-Spanje financieel

Het doel van deze bijeenkomst is het vaststellen van een nieuw werkprogramma voor het tunnelproject. Dit programma zal worden uitgevoerd door de Nationale Maatschappij voor Studies over de Straat van Gibraltar (SNED) en het Spaanse bedrijf SECEGSA, die beide verantwoordelijk zijn voor de studies voor de realisatie van het project. Deze studies omvatten technische en geologische analyses, evenals boringen aan beide zijden van de Straat van Gibraltar.

Bladna.nl