Zoeken

Marokko en Turkije bespreken nieuwe samenwerking

25 mei 2024 - 16:00 - Marokko

©

Marokko en Turkije willen de samenwerking op het gebied van transport en logistiek versterken. Dat bleek tijdens een ontmoeting tussen de Marokkaanse minister van Transport, Mohamed Abdeljalil, en zijn Turkse ambtgenoot, Mehmet Cahit Uraloglu, op het Transport & Logistics Summit 2024 in Leipzig.

Beide ministers spraken over de "uitstekende betrekkingen" tussen hun landen op dit gebied. Ze gaven aan de samenwerking de komende jaren verder te willen uitbreiden.

Lees ook: Explosieve groei Marokkaanse export naar Turkije

Turkije bood Marokko zijn expertise aan op het gebied van maritiem transport. Het land heeft veel ervaring met de ontwikkeling van havens en koopvaardijvloten. Deze kennis kan waardevol zijn voor Marokko, dat momenteel bezig is met de ontwikkeling van zijn eigen nationale maritieme vloot.

Daarnaast toonde Marokko interesse in de Turkse ervaring met digitale tachografen. Deze apparaten worden gebruikt om de snelheid en rijtijden van vrachtwagen- en buschauffeurs te registreren. De invoering van digitale tachografen kan bijdragen aan de veiligheid van het wegverkeer.

Lees ook: Marokko start onderzoek naar oneerlijke handelspraktijken Turkije

Minister Abdeljalil nodigde zijn Turkse collega uit om deel te nemen aan de 4e Wereldconferentie over verkeersveiligheid, die in februari 2025 in Marrakech zal plaatsvinden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team