Zoeken

Verkoopprijs 100% Marokkaanse Neo onthuld

18 mei 2023 - 12:00 - Marokko

©

Na een paar spannende maanden met beloftes over de lancering van de nieuwe "100% Marokkaanse" auto, werd de "Neo" eindelijk gepresenteerd. Koning Mohammed VI zat maandag in het Koninklijk Paleis in Rabat de presentatie-ceremonie voor. De Neo is volgens de ontwerpers in eerste instantie bedoeld voor de Marokkaanse markt, daarom stellen ze een zeer toegankelijke prijs voor.

Het merk "Neo" is volledig ontworpen door nationaal talent en steunt voornamelijk op het door het Koninkrijk ontwikkelde ecosysteem van lokale automobieltoeleveranciers. Het merk zal de promotie van het "Made In Morocco" Label versterken en de positie van het Koninkrijk als concurrerend autoproductieplatform helpen consolideren.

Lees ook: Eerste 100% Marokkaanse auto aan het publiek gepresenteerd (foto’s)

De "Neo" auto onderscheidt zich door een aantal unieke kenmerken, waaronder een vouwdak en een ruime kofferbak, en biedt zo een comfortabele en praktische rijervaring. Hij zal worden geproduceerd in een nieuwe industriële eenheid in Ain Atiq, in de regio Rabat-Salé-Kenitra.

Een van de meest verwachte informaties is de prijs van de auto. Volgens Nassim Belkhayat, oprichter en directeur van "Neo Motors", zal de verkoopprijs van de "Neo" tussen 175.000 en 195.000 dirham liggen. De prijsklasse weerspiegelt de inzet van het bedrijf om een product aan te bieden dat toegankelijk is voor Marokkaanse automobilisten. De commercialisering is gepland voor juni volgend jaar.

Lees ook: NEO ’Made in Morocco’ auto binnenkort op de markt

Naast de economische impact vertegenwoordigt het "Neo"-project een totale investering van 156 miljoen dirham, waardoor werkgelegenheid wordt gecreëerd met 580 nieuwe banen. Met een jaarlijkse productiecapaciteit van 27.000 eenheden verwacht het bedrijf ook een lokaal integratiepercentage van 65%. Dit initiatief zal dus de ontwikkeling van het Marokkaanse industriële weefsel bevorderen en bijdragen tot de economische groei van het land.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team