Zoeken

Marokko installeert 2500 oplaadpunten voor elektrische auto’s

3 april 2023 - 10:00 - Marokko

©

Marokko wil een aantrekkelijke verkoopmarkt worden voor elektrische voertuigen. De Intersectorale Beroepsvereniging voor Elektrische Mobiliteit (APIME), bestaande uit bedrijven uit de elektriciteits- en auto-industrie, zal tegen 2026 2500 nieuwe oplaadpunten in de belangrijkste Marokkaanse steden, waaronder Casablanca, Tanger en Rabat, installeren om de import van elektrische auto’s te stimuleren.

Het doel is om van Marokko een voorbeeldland te maken op het gebied van ecologische mobiliteit in Afrika, aldus Omar Magoul, directeur van Interworld Africa. "Gevolg is dat het aandeel van elektrische voertuigen dat in Marokko wordt geïmporteerd zal toenemen. Dit betekent dat auto-importeurs zich moeten aanpassen aan de trend en de groeiende vraag naar groene mobiliteit en energie", legt hij uit.

Lees ook: Marokko krijgt gigantische batterijfabriek

Deze ambitie is volledig in overeenstemming met een van de belangrijkste doelstellingen van het Nationaal Plan voor Elektrische Mobiliteit, opgesteld door het Marokkaanse Water- en Elektriciteitsbedrijf (ONEE), dat tot doel heeft de luchtverontreiniging te verminderen in een land waar de transportsector volgens de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) in Parijs, verantwoordelijk is voor 40% van de CO₂-uitstoot.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team