Zoeken

NEO ’Made in Morocco’ auto binnenkort op de markt

24 november 2022 - 08:00 - Marokko

©

NEO, de eerste in Marokko ontworpen en geproduceerde auto, komt binnenkort op de markt. Het voertuig heeft in het buitenland al statische en dynamische tests doorstaan, maar het goedkeuringsproces in Marokko loopt nog.

"Over enkele maanden wordt dit 100% Marokkaanse voertuig gepresenteerd," verklaarde minister Ryad Mezzour van Industrie en Handel. Het voertuig heeft een benzinemotor, neemt weinig ruimte in, is groter en komt op de markt voor ongeveer 170.000 dirham, meldt L’Economiste.

Lees ook: Marokkanen kiezen voor "Made in Morocco"

Dankzij zijn talrijke voordelen zal de NEO gemakkelijk worden gekocht door stedelijke consumenten, jonge professionals, stadsbesturen, bedrijfsvloten, politiediensten, enz. "Met andere woorden, commercieel succes is gegarandeerd," schrijft het dagblad. Men wijst erop dat onderhoud en reserveonderdelen worden gegarandeerd door Marokkaanse toeleveranciers.

Lees ook: Auto-industrie: Marokko ver voor op Zuid-Afrika

Ryad Mezzour legde verder uit dat de regering zich richt op het NamX-voertuig, dat op 100% milieuvriendelijke waterstof kan rijden en is ontwikkeld door de Frans-Marokkaanse Faouzi Annajah. "Dit voertuig is een van de Marokkaanse merken die we willen begeleiden in de ontwikkeling van productie, design en technologie".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team