Zoeken

Neo Motors: Marokkaanse elektrische auto’s en een beursgang

17 november 2023 - 11:00 - Economie

©

De Marokkaanse autofabrikant Neo Motors is van plan om naar de beurs te gaan om financiering te verkrijgen voor de lancering van zijn voertuigproductie.

Nassim Belkhayat, algemeen directeur en oprichter van het bedrijf, heeft aangekondigd dat de beursnotering aan de Casablanca Stock Exchange een van hun doelen is, gezien de hoge liquiditeitsbehoefte in de auto-industrie. Het bedrijf is ook in gesprek met de Afrikaanse Ontwikkelingsbank (AfDB) over andere financieringsopties.

Lees ook: Verkoopprijs 100% Marokkaanse Neo onthuld

Neo Motors werd in 2017 opgericht en heeft onlangs de commercialisering van zijn eerste model aangekondigd, dat in maart dit jaar werd onthuld in aanwezigheid van Koning Mohammed VI. Dit model is een SUV met drie deuren, beschikbaar in een 3-cilinder versie voor 175.000 dirham en een 4-cilinder versie voor 185.000 dirham, meldt Ecofin.

Belkhayat verklaarde enkele maanden geleden dat het het doel was om een auto voor het volk te maken, vergelijkbaar met wat Volkswagen een eeuw geleden deed. Neo Motors heeft een eigen carrosserie, chassis en elektrisch kabelsysteem ontwikkeld, en werkt samen met 43 lokale leveranciers voor de overige onderdelen.

Lees ook: Eerste Marokkaanse auto deze maand geleverd

Het bedrijf heeft grote ambities en streeft ernaar om de productiecapaciteit van haar fabriek in de regio Kenitra, binnen drie jaar te verhogen tot 15.000 voertuigen per jaar. Daarnaast zijn er plannen om elektrische modellen te introduceren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team