Zoeken

Eerste 100% Marokkaanse auto aan het publiek gepresenteerd (foto’s)

16 mei 2023 - 21:32 - Marokko

©

Koning Mohammed VI heeft de presentatieceremonie van de eerste auto van een Marokkaanse autofabrikant bijgewoond in het Koninklijk Paleis in Rabat, evenals het prototype van een waterstofvoertuig ontwikkeld door een Marokkaan die in het buitenland woont.

De eerste auto is ontworpen door Neo Motors, een Marokkaans bedrijf met lokale investeringen, gevestigd in Ain Aouda, in de regio Rabat-Salé-Kenitra. Volgens een persbericht is deze auto bestemd voor zowel de lokale als de exportmarkt. Het eerste model is reeds in februari goedgekeurd door het Nationaal Agentschap voor de Verkeersveiligheid.

Lees ook: NamX, revolutionaire waterstofauto ontwikkeld door Marokkaan

De fabriek zal naar verwachting 27.000 eenheden per jaar produceren en 580 banen creëren. Met een kostprijs van 156 miljoen dirham zal de fabriek haar activiteiten in juni starten en de "eerste 100% Marokkaanse automerk" introduceren.

Het prototype van het waterstofvoertuig werd ontwikkeld door het bedrijf Namx in samenwerking met de Italiaanse carrosseriebouwer Pininfarina. De auto wordt aangedreven door waterstof, met een centrale tank en zes andere verwijderbare kleine tanks, wat een groot bereik mogelijk maakt.

Lees ook: Marokkaanse automerk beschikbaar in 2023

Met dit pilootproject streeft Marokko ernaar een plaats te veroveren "in de wereldwijde ontwikkeling van nieuwe vormen van transport die efficiëntie en milieubescherming combineren", aldus de verklaring.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team