Zoeken

Verklaring Benkirane na benoeming regering

4 januari 2012 - 09:00 - Marokko

©

"De nieuwe regering heeft een echte hervormingswil en zal trouw blijven aan de engagement die reeds door de Staat zijn genomen", verklaarde Premier Abdelilah Benkirane aan de pers na de benoeming van zijn nieuwe regering dinsdag.

Benkirane belooft dat "de regering trouw zal blijven aan haar principes en waarden". "We zullen de huidige allianties aanmoedigen en nieuwe partnerschappen bouwen die de positie van Marokko zullen versterken op Maghrebijns, Arabisch, Afrikaans en internationaal niveau".

"Geen enkele regering in de wereld kan voldoen aan haar missie als het volk niet met haar is en de krachten van de natie niet gemobiliseerd worden."

Gevraagd naar de investeringen, zegt Benkirane dat er een ​​klimaat van vertrouwen, transparantie en aantrekkelijkheid moet ontstaan omdat de investeringen de motor van de Marokkaanse economie zijn. "We zullen ervoor zorgen dat de binnenlandse en buitenlandse investeringen in ons land het juiste klimaat vinden voor hun ontwikkeling en om hun competitiviteit te verbeteren."

Abdelilah Benkirane concludeert dat "de benoemde executieve ervoor zal zorgen dat de regeringsactie overeenkomt met de ambities van koning Mohammed VI".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team