Zoeken

Mohamed Sassi: "El Himma leidt de regering"

17 januari 2012 - 08:30 - Marokko

©

"Het is de Makhzen die een verpletterende overwinning boekte bij de parlementsverkiezingen van 25 november en niet de PJD", zei Mohamed Sassi zaterdag, één van de leiders van de Verenigde Socialistische Partij (PSU).

Mohamed Sassi verklaarde tijdens een seminarie in Fnideq dat "door het aan de macht komen van een islamitische regering iedereen de grote politieke problemen van Marokko heeft vergeten".

Het hoofd van de regering heeft geen macht, volgens Sassi, want het recht komt toe aan de Koning om de mandaten van Ministers te beëindigen. De benoeming van Fouad Ali El Himma als adviseur van de koning was bovendien een grote teleurstelling voor Benkirane.

De regeringsleden hebben geen alternatief, zij moeten voldoen aan de eisen van de adviseurs van de koning, onder leiding van El Himma, tenzij ze zich uit hun functie onttrekken.

Tot slot, is Mohamed Sassi van mening dat "Abdelilah Benkirane niets kan veranderen, niet in zijn politieke programma, noch in economische of militaire zaken, omdat alle bevoegdheden in de handen van de Koning liggen, zoals voorgeschreven door de nieuwe grondwet, die een ware fata morgana is".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team