Zoeken

Benkirane: "Mohammed VI is een humanist"

30 november 2011 - 10:30 - Marokko

©

"Ik stond voor een humanistische, vriendelijke, attente man, die zich volledig bewust is van wat het land nodig heeft", zegt Abdelilah Benkirane, nieuw hoofd van de regering, vandaag door Koning Mohammed VI benoemd in Midelt.

Tijdens de Koninklijke hoorzitting die amper een paar minuten duurde, prees de Koning Benkirane en verzocht hem in zijn naam hulde te brengen aan alle leden van de PJD voor hun overwinning in de verkiezingen op 25 november.

Het hoofd van de PJD werd door de Koning belast een nieuwe regering te vormen en bevestigde opnieuw zijn engagement om de natie te dienen door de oprichting van de democratie en door een goed bestuur en alles in het werk te zullen stellen om het leven van Marokkanen te verbeteren.

In een verklaring aan de Qatarese zender Al Jazeera, onmiddellijk na de koninklijke hoorzitting, zei Abdelilah Benkirane dat hij het overleg met de partijen van de Koutla zal starten, ondermeer met de Istiqlal, teneinde de volgende regering te vormen, een mogelijke alliantie met de coalitiepartijen van de G8 niet uitsluitend, met uitzondering van de Partij van Authenticiteit en Moderniteit (PAM).

De Nationale groepering van Onafhankelijken (RNI) heeft gekozen om een oppositiepartij te worden, om zijn democratische keuze te consolideren, zegt deze vandaag in een verklaring.

De Unie van Socialistische Volksmacht (USFP) heeft nog niet besloten welke kamp ze kiezen.

Itiqlal-minister van transport Karim Ghellab, zei dat hij niet zal deelnemen aan een regering die door de PJD gevormd wordt, maar zijn positie verbindt alléén hemzelf zeggen de leiders van de Istiqlal.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team