Zoeken

Verkiezingen Marokko uitgesteld tot juni 2013

3 juni 2012 - 16:00 - Marokko

©

De gemeenteraadsverkiezingen in Marokko zullen pas plaatsvinden in juni 2013. Dat hebben de partijen van de regerende meerderheid beslist tijdens een meeting voorgezeten door Premier Abdelilah Benkirane.

De uitstel van de verkiezingen maakt een einde aan het debat over de datum van de volgende stemming, oorspronkelijk gepland in 2012.

De bazen van de PJD Abdelilah Benkirane, de PPS Nabil Benabdallah, de MP Mohand Laenser en de Istiqlal Abbas El Fassi, waren allen aanwezig op de meeting.

De voorbereiding van de kieswetgeving en de besprekingen over de "wet van de regio", zijn de oorzaak van dit uitstel volgens bronnen van de regeringsmeerderheid. Tot nu toe is er hierover geen officiële verklaring gedaan.

PJD leden betwisten de opgegeven redenen, en denken dat het uitstel van de verkiezingen tot doel hebben de populariteit van de regerende partij te ondermijnen en een islamistische overwinning te voorkomen.

Een deel van de Marokkaanse autoriteiten en diverse politieke partijen, waaronder partijen van de regeringsmeerderheid, hebben ook alles gedaan om de gemeenteraadsverkiezingen uit te stellen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team