Zoeken

Abbas El Fassi hekelt onervarenheid Benkirane

2 mei 2012 - 16:30 - Marokko

©

Zaterdag heeft Istiqlal-leider Abbas El Fassi, de tegenstrijdige media-uitgangen van een aantal PJD-ministers bekritiseerd. Volgens hem heeft Premier Abdelilah Benkirane ook onvoldoende ervaring omdat hij nooit minister is geweest.

Sommige ministers van de Justitie en Ontwikkeling Partij, waaronder Lahcen Daoudi en El Habib Choubani, werken aan een eigen programma en niet aan een gezamenlijke regeringsprogramma, aldus El Fassi.

Ook verzorgt het actueel bestuur enkel de continuïteit van de hervormingen aangegaan door de voormalige regering. De Oud-Premier riep daarbij Istiqlal-ministers en -leden op, het werk van de vorige regering te verdedigen.

Abbas El Fassi zei dit alles zaterdag op een meeting van zijn partij in Rabat. Hij herinnerde er ook aan dat Karim Ghellab, voormalig minister van Verkeer, de lijst had opgesteld van begunstigden van transportvergunningen, onlangs vrijgegeven door zijn opvolger Aziz Rebbah.

De voormalige Premier heeft tijdens de meeting niet genegeerd dat zijn uitspraken een electorale objectief had, omdat volgens hem Marokkanen de waarheid moeten kennen voor de komende gemeenteraadsverkiezingen.

Bladna.nl