Zoeken

Al Adl Wal Ihssane: opkomst is maar van 24%

27 november 2011 - 16:30 - Marokko

©

De beweging Al Adl Wal Ihssane, die tot een boycot van de verkiezingen had opgeroepen, beweert dat de opkomst bij de verkiezingen op vrijdag maar van 24,29% is.

De cijfers aangekondigd door het ministerie van Binnenlandse Zaken weerspiegelen in geen geval de werkelijke klimaat van de stemming volgens de islamistische beweging. Om zijn schatting te verdedigen zegt de woordvoerder van Al Adl dat zelfs tijdens de verkiezingscampagne de partijen niet in staat waren om meer dan 600.000 mensen te mobiliseren.

Voor de Jamaa heeft het systeem verloren en is het niet gelukt om van de verkiezingen een cruciale fase van de nieuwe grondwet te maken. De macht, volgens Fathallah Arsalan, probeert gewoon tijd te winnen en de politieke partijen in de val te doen lopen.

De verkiezingen gewonnen door de PJD, zijn een belangrijke stap in het democratisch proces van Marokko verklaarde RNI-leider Salahdine Mezouar, die zelfs Abdelillah Benkirane feliciteerde met de overwinning van zijn partij.

De internationale gemeenschap verheugt zich over de transparantie van het stemproces op vrijdag 25 november, die 80 zetels aan de PJD opbracht, 45 aan Istiqlal, 33 aan PAM, 38 aan RNI, 29 aan USFP en 11 aan de PPS.

Reageer op Facebook

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team